Факультет економіки та менеджменту успішно провів І міжнародну науково-практичну конференцію «Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, діджиталізація та інновації»

28 – 29 жовтня 2021 року  в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбулась онлайн-конференція, присвячена актуальним проблемам функціонування бізнесу в сучасних трансформаційних умовах. Проблема існування та розвитку бізнесу в ситуації сучасного простору, обтяженого загрозами всесвітньої пандемії та потребами швидкої адаптації, змін, співмірних ритму сучасного життя є надзвичайно важливою.

В роботі онлайн-конференції взяли участь 22 доповідача з 12 науково-освітніх закладів, а також представництв від бізнесу та влади України, Польщі, Угорщини, Боснії та Герцоговини, Румунії, Індії, налаштованих на повноцінний діалог з метою дослідження та формування оптимального для бізнесу простору реалізації та шляхів його трансформації.

Основними тематичними напрямками роботи конференції були:

  1. Трансформація суспільного виробництва та бізнес-процесів у контексті сталого розвитку.
  2. Індустрія 4.0: діджиталізація процесів управління бізнесом.
  3. Економіка знань як напрям інноваційного розвитку.
  4. Роль публічної влади у сучасних суспільно-політичних процесах.
  5. Інноваційна трансформація бізнес-структур як інструмент подолання наслідків COVID

Пленарне засідання розпочала модераторка конференції, декан факультету економіки та менеджменту, к.е.н., доцент Ціх Галина Володмирівна, яка наголосила на доцільності проведення такої зустрічі, зважаючи на потреби бізнесу відповідати рівню інновацій, проривних технологій, конкурентної спроможності ринку ХХІ ст.

Відкрив пленарне засідання вітальним словом проректор з наукової роботи, д.т.н., професор Марущак Павло Орестович. Аналізуючи складну ситуацію, в контексті якої змушений функціонувати сучасний бізнес, він акцентував увагу на широкій сфері питань та проблем, що їх зачепила тематика конференції, а також на кількості наукових статей, поданих до участі, що є безпосереднім доказом вагомості розглянутої теми на конференції.

На пленарному засіданні виступили такі почесні спікери:

Володимир Гевко, народний депутат України

Віталій Кудлак, Голова Кременецької РДА, к.е.н., доцент, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя;

Анетта Зелінська, професор Вроцлавського економічного університету (Республіка Польща);

Тадеуш Вавак, Dr. Hab., професор Ягелонського університету (Республіка Польща);

Ніна Чала, доктор наук з державного управління, професор, Національний університет «Києво-Могилянська Академія»;

Олена Панухник, завідувачка кафедри економіки та фінансів, д.е.н., професор,
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя;

Зіновій Безкоровайний, начальник Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, (2020-2021 р.);

Тарас Демкура, Віце-президент Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати – ICC Ukraine, бізнесмен, меценат.

Цікаві дискусії та доповіді супроводжували конференцію і у другий день.

Організатори конференції щиро дякують усім, хто долучився до проведення цієї важливої наукової зустрічі та сподіваються на подальшу співпрацю в рамках вирішення питань, присвячених «Трансформації бізнесу для сталого майбутнього».

Загалом, у конференції прийняло участь більше 200 учасників, 77 статей подано до друку.

Переглянути відеозапис виступів з ICBuTS 2021 можна на сторінці Факультету економіки та менеджменту у соціальних мережах.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *